miercuri, 24 martie 2010

ABSENTEISMUL - O AFACERE?

Profesor universitar dixit:

Să analizăm puţin în ce condiţii s-au organizat unele grupe de studii la Inginerie, facultatea pilot (de încercare) pentru tot felul de şmecherii financiare (în special la dotări) şi nu numai.

Seriile sunt de:

- 267 studenţi (grupele 411+611+612+711+811+911) pentru Tehnologia materialelor, Mecanică, Limbaje de programare inginereşti

- 226 studenţi (grupele 311+312+1011+1012+1111) pentru Elemente de Inginerie mecanică, Fizică, Matematici III,Limbaje de programare inginereşti.

Aceste cursuri se desfăşoară de anul acesta în amfiteatrul BI30 cu o capacitate de puţin peste 150 de locuri, dacă socotim şi scaunele distruse. Se ştie că numitul amfiteatru este mai mult lung decât … optim pentru cursuri. Poate ar fi cazul unor dotări speciale cu binocluri pentru cei din spate, care nu vor fi niciodată primii pentru că nu pot vedea nimic pe tablă. Marele specialist în ergonomie ce părere are, sau nu le are. Situaţia este astfel de câţiva ani, înainte era şi mai dură deoarece sala avea 140 de locuri, iar serii de aceeaşi mărime erau programate şi în săli mai mici de 100 de locuri ca BI29.

Bătaie de joc spun unii, lucru inacceptabil spun alţii şi o gândire logică spune SUVAB cel care a imprimat această situaţie de pe vremea când conducea cu zel şi determinare Facultatea de Inginerie. Transformările măreţe au fost realizate pentru a face economie, în detrimentul condiţiilor de lucru şi a încurajării absenteismului. Normal că studenţii vin o singură dată, văd condiţiile şi încep să lipsească. Nu deranjează pe cei ce răspund de calitate în învăţământul băcăuan?

Ce economie se realizează? Dacă s-ar dubla cursul pentru serii mai mici ar apare o normă în plus. Mare economie. Oare cei care vin în control de la ARACIS nu au nimic de spus, vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu